İftira | Konular | Kitaplar

ABD'den sinsi tuzak

Uydurma delillerle Irak’ı işgal eden ABD şimdi de İran’a saldırmak için yalan propagandaya başladı. Amerika’nın son propagandası olan ve Müslüman ülkeler arasında çok büyük fitnelere sebep olabilece

Araştırmacı Mustafa Yakutcan, Habervaktim.com için derledi:

"Birkaç gün önce bazı gazetelerde ABD’de ortaya çıkarılan ilginç suikast haberi vardı.

Haberlerde özetle, New York'ta yakalanan bir İran asıllı ABD vatandaşı ile Devrim Muhafızları'na bağlı El Kuds mensubu bir kişinin ABD'deki Suudi Büyükelçisi'ni öldürme planı yaptığı iddia ediliyor.

Meksikalı mafya tetikçisi kılığındaki Amerikan muhbirlerinin tuzağına düşen oto alım-satımı ile uğraşan ve suikast için uyuşturucu kartel üyesiyle 1.5 milyon dolara anlaşan İran asıllı elebaşı Manssor Arbabsiar yakalanmış, işbirlikçisi ise kayıpmış. İranlı, 'Chevrolet hazır' deyince eylem başlayacakmış.

AKLA GETİRDİKLERİ

Haberin detayları, ülkemizde son 20 yılda yaşanan faili meçhul cinayetler ve sonrasında yaşanan süreci akla getirdi.

Hatırlanacağı gibi Prof. Muammer Aksoy, Gazeteci Çetin Emeç, Uğur Mumcu, Turan Dursun, Ahmet Taner Kışlalı’nın da aralarında bulunduğu suikastların faillerinin birkaç defa yakalandığını(!) gazetelerden okumuştuk.

Ülkemizi derinden etkileyen faili meçhul suikastları nedense aşırı dinci gizli grupların düzenlediği ve arkalarında İran’ın olduğu, ismini açıklamayan üst düzey emniyet yetkililerince ve basında sık sık vurgulandı.

Ancak, şimdi geldiğimiz noktada; gerçek katillerin yakalanmadığı gibi açıklamaların ve haberlerin de fiyasko ile neticelendiğini görüyoruz.

Ülke olarak, suikastlar ve faili meçhuller konusunda içimizi acıtan çok örnek var.

NEDEN ŞİMDİ?

Ülke ekonomisinin tehlike çanları çaldığı ABD’de, zenginlere karşı protesto eylemlerinin gittikçe yaygınlaştığı bir ortamda, acilen dikkatleri dışarıya çekmek gerekiyor.

Amerikan iddialarına inanmış görünen Suudi yetkilileri dilerim itidalli olur ve güvenlik gerekçesi ile petrol gelirlerini bir kısmını daha ABD’ye kaptırmazlar.

TÜRKİYE KISKAÇ ALTINDA

Türkiye’nin de İran karşıtı ittifakta yer alması için dört koldan baskı yapmayı düşünen ve çok acul davranan Amerika’lı yetkililer bu defada elleri boş dönerler.

Müslüman ülkeler arasında çok büyük fitnelere sebep olacağını düşündüğüm elçiye suikast senaryosu çalıntıdır. İhtimal CIA-MOSSAD ortak yapımıdır. Bu oyuna ne ülkemiz, ne Suudi Arabistan ne de İran gelmez diye temenni ediyorum.

BENZERLİKLER

Bizde yasadışı Kudüs Savaşçıları ve taksicilikle uğraşan örgüt mensubu olur, onlarda Devrim Muhafızları'na bağlı El-Kuds mensubu otomobil işiyle uğraşan olur. Bizde 800 bin dolara, onlarda 1,5 milyon dolara pazarlık olur. Şüpheli, bir süredir o ülkede yaşayan İran asıllı olurken, birileri de son anda nedense ortadan kaybolur.

FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLER VE GAZETELERDE GEÇEN AÇIKLAMALAR

“Emeç cinayetinde önemli iddia: Uyuşturucu kaçakçığından tutuklanan ŞAH yanlısı örgütün Türkiye sorumlusunun ifadeleri, olaya yeni boyut getirdi. Ankara’da yakalanan, İran’da Şah döneminde Emniyet Genel Müdürlüğü yapan ve devrimden sonra Türkiye’ye kaçarak Abdurrahman Öztürk adını alan İranlı, Çetin Emeç ve Muammer Aksoy’u Tahran’ın desteklediği Devrimci Kürt Partisinin öldürdüğünü söyledi. (15.7.1990-Hürriyet)

Kışlalı da aydınlandı. Mumcu cinayetinin ardından, Ahmet Taner Kışlalı suikastı da İran bağlantılı çıktı. 3 katil yakalandı. (15.5.2000 Hürriyet)

İran’ın yurtdışı terör örgütlerini yöneten başistihbarat yetkilisi Türkiye’ye kaçtı. İranlı ajan konuştuğu için başta Uğur Mumcu olmak üzere tüm faili meçhuller aydınlandı. MİT ve CIA ajanları ayrı ayrı sorgulamış. Lockerbie uçak faciası da İran işiymiş. Çetin Emeç suikastının arkasında da aynı kişi var. (5.6.2000)

Kışlalı cinayetinde de talimat İran’lı ajandan geldi. Şüpheler İran üzerinde yoğunlaşıyor. Örgüt yöneticileri, İranlılardan bu suikastlar için 500 bin dolar almış. (8.5.2000)

Suikastta şok gelişme: Bomba İran’dan geldi. Zanlılar, Mumcu’nun otomobiline bombayı koyan İran Gizli Servisi’nin (SAVAMA) 3 ajanını tespit etti. 5 bombalı suikast daha aydınladı. İranlılar suikast talimatını Selam Gazetesi eski sahibi Hasan Kılıç’a verdiler. Kılıç’da talimatı Çelik ile Karakuş’a iletti. Kılıç’a suikast için 800 bin dolar ödendi. (11.5.2000)”

PAROLA CHEVROLET

Bu chevrolet muhabbeti Afganistan’ı işgal öncesinde de gündeme gelmişti.
Molla Ömer’in Chevrolet’si de isabet aldı.

ABD savaş uçaklarının Kandahar kentine yönelik hava saldırıları sırasında, Taliban Lideri Molla Muhammed Ömer’in Chevrolet marka aracında isabet aldığı ve içindekilerin öldüğü bildirildi. Ancak, Molla Ömer’in araçta bulunmadığı için saldırıdan kurtulduğu ifade ediliyor.

Gazetenin haberine göre; Amerikan ordusunun, 7 Ekim'de Afganistan'ın Kandahar kentine yönelik harekatın ilk gecesinde Taliban yönetiminin lideri Molla Muhammed Ömer'i görüntülerde tespit ettiği, ancak öldürmeyi başaramadığı öne sürülmüştü.

The Now Yorker dergisinde çalışan gazeteci Seymour Hersh, kaçırılan fırsat nedeniyle Savunma Bakanı Donald Rumsfeld'in sinirden ''camlara vurduğunu ve kapıları kırdığını'' Washington'da, kaçırılan fırsata tepkinin çok şiddetli olduğunu iddia etmişti. (14 Ekim 2000-Hürriyet)

Araştırmacı Mustafa Yakutcan / Habervaktim.com

Konular