İftira | Konular | Kitaplar

Soner Yalçın'dan bir skandal daha!

Hürriyet'in 'derin kulak'ı Soner Yalçın'dan 'araştırmacı- yutturmaca'; 6 yıl önceki olayı yeniymiş gibi okuyucularına yutturmak istedi ancak fiyasko çabuk anlaşıldı..

Soner Yalçın'dan bir araştırmacı gazetecilik olayı daha!

Hürriyet'in pazar günleri yazan araştırmacı (!) gazetecisi Soner Yalçın, geçtiğimiz hafta bir skandala imza attı.

Daha önceki yazılarında isimleri, olayları karıştıran; hayatında hiç şeyhülislamlık yapmamış şahsiyetleri bir yazıyla şeyhülislam yapan, bırakın vezir-i azamı, vezir bile olmayanları sadrazam yaparak bu konulardaki derin bilgisini ortaya koyan Yalçın'ın son marifeti 6 yıl önceki bir intihar olayını yeniymiş gibi vermesi oldu. 1990 yılında öldürülen Turan Dursun'un eşi Naima Dursun'u, sanki dün intihar etmiş gibi yazan Yalçın, "ANKARA'dan sessiz sedasız bir cenaze kalktı." diyerek, kendince bir yerlere gönderme yapıyordu.

Yalçın'ın yazısını okuyanlar, bu yazı karşısında şoke olmuş. Hatta Dursun ailesini tanımayanlar, olayı bilmeyenler, yazıyı okuduktan sonra aileye başsağlığı dilemiş. Bunun üzerine Turan Dursun'un adını taşıyan internet sitesi, olayı düzeltmek durumunda kaldı. Site, yaptığı açıklamada, Naima Dursun'un 2004 yılında canına kıydığını yazdı. Soner Yalçın'dan bu yanlışlığı düzeltmesini istedi. Yalçın ne yapsın? Hangi yanlışını düzeltsin ki! - Kurşun Kalem/Zaman

Konular